Weert genomineerd als sportgemeente van het jaar

Dinsdag 28 augustus 2012
De drie genomineerden voor de verkiezing ‘Sportgemeente van het Jaar’ zijn bekend. Weert, Delft en ’s-Hertogenbosch en Weert strijden dit jaar om de eervolle titel. De verkiezing ‘Sportgemeente van het Jaar’ wordt voor de zevende keer georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), sportkoepel NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De winnende gemeente wordt op woensdag 26 september bekendgemaakt tijdens het landelijke VSG-congres in Groningen.

Weert is een echte sportstad. Zo is 83 % van de jeugd lid van een of meer van de 80 sportverenigingen of -instellingen. In indoorsporten is Weert een belangrijke nationale speler. BSW (basketbal) en Irmato VC Weert (volleybal) spelen op het hoogste niveau in de Nederlandse competitie. Dat veel mensen sporten, is mede te danken aan de prachtige sportaccommodaties voor jong en oud en voor valide en mindervalide sporters. De faciliteiten en infrastructuur in Weert zijn er op gericht dat iedereen van jongs af aan wordt aangemoedigd om te sporten en te bewegen.

De genomineerde gemeenten
Het jaarthema is deze keer ‘Sportbeleid 2.0’, de genomineerden blinken daarin uit. Weert wacht dus een stevige strijd. De andere genomineerde gemeenten zijn geen onbekenden voor de verkiezing Sportgemeente van het Jaar. ’s-Hertogenbosch is vier keer genomineerd en won in 20120. Delft is twee keer genomineerd. Weert verdiende in 2007 een nominatie en neemt dit jaar voor de derde keer deel aan de verkiezing.

Wie gaat er winnen?
De jury wijst op basis van de adviezen van de adviescommissie en vakjury de winnaar aan. Deze winnaar wordt op woensdag 26 september bekendgemaakt tijdens het landelijke VSG-congres in Groningen. Naast de eervolle titel en een vlaggenpakket ontvangt de winnaar een trofee van de Nederlandse kunstenaar Jean-Paul Marsman, die speciaal voor de verkiezing is ontworpen.

overzicht

Nieuwe ambulancepost in Weert offici ...

Sneller inzetbaar vanuit een duurzaam gebouw Weert – De standplaats ... lees meer

Weert ijzersterke locatie voor logis ...

Heylen Warehouses gaat op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert ee ... lees meer
webdesign: Artis